Köyceğiz Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Köyceğiz Meslek Yüksekokulu 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı için düzenlenen mezuniyet töreni Köyceğiz İlçe Gençlik Merkezi’nde yapıldı.

Mezuniyet töreninde öğrencilere seslenen MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar “Sevgili öğrencilerimiz, biliyorsunuz hayat ağzında gümüş kaşıkla doğmamış hiç kimseye altın tepsi içerisinde sunulmuyor. Hepimiz belli sıkıntılar, çileler çekerek bugünlere ulaştık ve olgunlaştık. Bundan sonraki hayatınızda yolunuza çıkacak zorluklar ve sıkıntılar karşısında cesur olun ve asla ümitsizliğe düşmeyin. Kişisel ve toplumsal geleceğimizi inşa etmek için mücadeleden asla vaz geçmeyin, Sizlere cesur olmanızı tavsiye ediyorum, çünkü cesaret, her saatte, her dakikada hayatın yolunuza çıkaracağı maddi ve manevi engelleri, bıkkınlık duymadan aşma çabasıdır. Cesur olmak, kendi yaşamını ve yaptıklarını iyi anlamak, değerlendirmek ve yaptığımız olası yanlışların üstesinden gelebilmektir” diyerek mezun olan öğrencilere yeni yaşamlarında başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından, üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere plaketleri verildi ve okul birincileri yaş kütüğe isimlerini çaktı.

Mezun olan öğrenciler, diplomalarını aldıktan sonra hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

Ardından Köyceğiz Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenlerinde geleneksel hale gelen “göle öğrenci çalma” merasimi gerçekleştirildi. Köyceğiz MYO’ya bir sonraki eğitim-öğretim döneminde daha fazla öğrencinin gelmesi için, öğrencilerden bazıları Köyceğiz Gölü’ne atıldı.

Törende Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi Gökbörü Efeleri ekibinin gösterisinin ardından Emre Çocuk ve Onur Kolatan davetlilere müzik ziyafeti sundu.

Mezuniyet programı gün batımı eşliğinde tekne turu ile son buldu.

 

Son Güncelleme Tarihi : 19.06.2023 16:59 Okunma Sayısı : 609

Son Haberler