Kariyer etkinlikleri kapsamında Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Sn Gökhan KORUCU geçmişten günümüzü süregelen "Geleneksel Şerbetler ve Şuruplar" etkinliğinde Osmanlı dönemindeki şerbetlerden ve şerbetlerin yapıldığı helvahaneden bir takım görsel paylaşımların yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş ve sağlığımızı idame ettirme adına nostaljik bir tat olan şerbertlerin tarihçesi hakkında bilgilendirdi. Şerbet yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği, tek bir bitkiden hazırlanabildiği gibi birden fazla bitkiden de hazırlanabildiğini gibi birden fazla bitkiden hazırlanacak olan şerbetlerin hazırlık aşamasında hangi bitkilerin öncelikle kullanılması gerektiği hakkına önemli detayları bizlerle paylaştı. Sn KORUCU, etkinliğinde kış şerbeti, meyan şerbeti, çam kozalağı şurubu ve soğuk yöntem pastil eldelerini uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Bilgi birikimlerini bizlerle paylaştığı için Sn Gökhan KORUCU hocamıza okulumuz ve katılımcılar adına çok teşekkür ederiz.
19.03.2021 tarihli Agrohomeopati etkinliğine katılanların isim listesi
1 |
Gökhan KORUCU |
2 |
Yusuf SICAK |
3 |
İrfan ÖZTÜRK |
4 |
Yunus KÜSTÜ |
5 |
Elvan POLAT |
6 |
Bihter ŞAHİN |
7 |
Muammer CEYLAN |
8 |
Songül ÖZTÜRK |
9 |
Elif YILMAZ |
10 |
Nursel TABANLI |
11 |
Gamze GÜRLE |
12 |
Nurhan AYDIN |
13 |
Göksu ÖZER |
14 |
Hatay YUNUS |
15 |
Seda AKINCI |
16 |
Asuman DORUK |