Muğla OBM’ce düzenlenen ve Köyceğiz-Dalaman Orman İşletme müdürlüğü ekipleri ile yüksekokulumuz ormancılık bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen hizmet içi eğitim.

Muğla OBM’ce düzenlenen ve Köyceğiz-Dalaman Orman İşletme müdürlüğü ekipleri ile yüksekokulumuz ormancılık bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen hizmet içi eğitim kapsamında; ormancılıkta silvikültür ve ağaçlandırma çalışmalarına yönelik uygulama gerçekleştirilmiştir. Silvikültür uygulaması kapsamında; Kızılçamda doğal gençleştirme, dal serme, diri örtü temizliği, sıklık bakımı, ilk aralama çalışmaları ve budama, ağaçlandırma konusu kapsamında ise; teras yapımının esasları ve arazide teras uzunluğunun ölçümü, fidan tanıtımı, fidanların araziye taşınması ve muhafazasın esasları, çıplak köklü ve tüplü fidan dikimi, uygulamalarda karşılaşılan zorluklar, fidan sayımına yönelik uygulamalar gerçekleştirilmiştir.
Okulumuza sunmuş oldukları bu hizmet içi eğitim ve imkânlardan dolayı başta Muğla Orman Bölge Müdürümüz Yasin YAPRAK ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Hakan ZEYBEK olmak üzere tüm ormancılık teşkilatına teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi : 26.12.2019 15:29 Okunma Sayısı : 438