Orman Muhafaza Memuru Alım Eğitimi

Köyceğiz Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğretim elemanlarımız tarafından, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 2019 yılı Orman Muhafaza Memuru Alımına ilişkin yapılacak mülakat sınavı öncesi, ormancılık bölümü mezun öğrencilerimize, ormancılıkla ilgili konuların tekrarı, OGM’ce bu zaman kadar yapılan mülakat sorularının irdelenmesi ve ormancılık uygulamaları kapsamında 5 günlük eğitim verilmiştir. Etkinlik süresince; ormancılık suçları, ormancılıkta envanter, orman meşcere haritasının okunması, ormancılıkta üretim işleri, silvikültür ve ağaçlandırma konuları, orman yangınları, orman zararlıları ve bu zararlılarla mücadele yöntemleri ile geçmiş yıllara ilişkin mülakat konularının irdelenmesi amacına yönelik eğitim verilmiştir. Eğitimin devamında ormancılıkta üretim işleri, damgalama, kesim ve boylama işlemleri ile fidan tanıtımı ve fidan dikimine yönelik uygulamalar gerçekleştirilmiştir. Uygulama etkinliğinde bizlere sunmuş oldukları imkânlardan dolayı Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek’e, Akköprü Orman İşletme Şefi Serdar Avcı’ya, Muğla Orman Fidanlık Müdürlüğü ile işletme personellerine teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi : 28.11.2019 15:28

Son Etkinlikler